gastabud2013 logo

midNav1midNav2midNav3

Välkommen till NYSAM
Nya kajerna i Nyköpings Hamn öppnar i juni Skriv ut
Skrivet av Webbredaktionen   
2014-05-27 11:04

Renoveringen och utvecklingen av Nyköpings hamn ligger i sluttampen och det arbetas febrilt att bli klara tills invigningen den 18 juni. Den östra sidan ska faktiskt bli klar redan den 1 juni, då restaurangerna börjar att bygga uteserveringar och förbereda inför invigningen som kommer att förrättas av kommunstyrelsens ordförande Urban Granström.

Hamnen-140517-1

De båda kajerna har byggts om helt för att få ett mer enhetligt och tilltalande helhetsintryck. På den östra sidan kommer uteserveringarna nu att byggas i plan med marken och bli tillgängliga även för dem med nedsatt funktionsförmåga. Nya trappor och sittytor gör att det blir lättare att komma nära vattnet. Nya träd och planteringar kommer ytterligare att lyfta hamnens utseende.

Hamnen-140517-2

På samma gång har vi utvecklat västra kajen. Även här har kajen stabiliserats och fått nya ytor. En ny gång- och cykelväg är byggd utmed vattnet och en träbrygga där småbåtar ska kunna lägga till.
(Källa: Nyköpings Kommuns hemsida)

Se fler bilder på NYSAM/Centrumföreningens facebooksida »
Läs mer om utveckling av Nyköpings Hamn på kommunens hemsida »


 
Stan myllrade av folk på vårens största evenemang i Nyköping Skriv ut
Skrivet av Webbredaktionen   
2014-05-19 05:35

Med lite tur med vädret i lördags så skulle det nog komma riktigt mycket med folk på alla evenemangen, tänkte med all säkerhet arrangörerna bakom Laxens Dag och Cykla Nyköping-dagen. - och tur med vädret hade man!

Laxensdag 2014 1

En klar succé blev det för ännu ett evenemang i Nyköping med tusentals människor på stans alla aktiviteter. Förutom det årliga laxsläppet i Nyköpingsån så firades även cykeln med ett nytt och till synes populärt evenemang.

På Culturum delades det ut stipendier för fullt, och en av de lyckliga stipendiaterna var Propellerteatern som fick mottaga årets kulurstipendiium.

Laxensdag 2014 2

I Nyköpingsån släpptes det inte bara ut laxöringar, vid stadsbron hölls det även en dykartävling där det gällde att hitta så mycket skrot som möjligt. Tävlingen gick för tredje året och är helt enkelt till för att minska förorening i ån som rinner genom vår stad.

Se fler bilder på NYSAMs facebooksida »

 
Ombyggnaden av Östra Storgatan har börjat Skriv ut
Skrivet av Webbredaktionen   
2014-05-19 05:27

Måndagen den 12 maj började Nyköpings kommun att bygga om Östra Storgatan till gångfartsområde. Arbetet beräknas vara klart i november.

Gangfartsgata 140515

Östra Storgatan byggs om för att ge större möjlighet till uteserveringar, promenader, cykeltrafik och folkliv i allmänhet.

- Det är ju mångåriga planer och diskussioner som ligger bakom den här efterlängtade ombyggnaden. Vi har anpassat utformingen efter synpunkter vi fått in och bygger kvartersvis för att störa så lite som möjligt, berättar Almir Malkoc projektledare på Tekniska divisionen.

Läs mer på Nyköpings Kommuns hemsida »
Se fler bilder på NYSAMs facebooksida »

 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 3 av 41
Senaste nytt | Projektledarblogg | Översikt projekt | Vision | Organisation | Arbetsområden | Var med! | Aktiviteter | Media
© NYSAM Alla rättigheter förbehållna | Logga in | Producerat av Anderberg Media