gastabud2013 logo

midNav1midNav2midNav3

Välkommen till NYSAM
Tusentals kom till invigningen av hamnen i Nyköping Skriv ut
Skrivet av Webbredaktionen   
2014-06-19 16:48

I slutet av juni för 3 år sedan skrevs det här på NYSAM.se om hamnen i Nyköping och planerna om att bygga om den. Hamnen var ju ett av projekten som drevs i NYSAM och man kunde läsa om projektet och se skisser över hur hamnen skulle kunna komma att se ut.

Invigning Hamnen 140618-1

Slutresultatet ser inte riktigt ut som de första skisserna, men när båda kajerna i den nya hamen invigdes på onsdagen, så var det en mycket nöjd Urban Granström (kommunstyrelsens ordförande) som invigningstalade.

Invigning Hamnen 140618-2

Tusentals hade slutit upp för att se och uppleva de nygamla omgivningarna som nu har fått en rejäl ansiktslyftning. Nyköpings Hamn är en av de viktigaste träffpunkterna och framförallt under de varmare månaderna på året. Hamnen är ett populärt stråk för flanörer och har även ett mycket aktivt nattliv med alla restauranger och nattklubbar.

Nu får hamnen även en ny tillgänglighet med möjligheten att lägga till även för mindre båtar, vilket är ett av alla nya bidrag som höjer kvaliteten på omgivningarna vid vattnet i Nyköping ytterligare.

Se fler bilder på NYSAM/Centrumföreningens hemsida »
Se även artikel i SN »

 
Veteranbilsträffarna har startat i hamnen igen Skriv ut
Skrivet av Webbredaktionen   
2014-06-12 05:08

Veteranbilsträffarna på onsdagar i Nyköpings Hamn har blivit ett av sommartecknen i stan. Förra onsdagen var det dags igen för starten av en ny säsong, och denna gång i en nästan färdigbyggd ny hamn.

Veteranbilsträff 2014-06-04

Någon av restaurangerna och caféerna hade precis hunnit slå upp dörrarna tills veteranbilsfantasterna samlades åter igen, de flesta har siktet på den stora invigningen av hamnen den 18 juni. Men det var ändå ett skönt vimmel i det som hunnit bli färdigt och ett tecken på att verksamheten börjar vakna till igen.

Onsdagen den 18 smäller det med en invigning på båda sidor om vattnet, och det är något man inte vill missa!

Se fler bilder från veteranbilsträffen på NYSAM/Centrumföreningens facebooksida »

 
Upplev kulturstråket längs med Nyköpingsån Skriv ut
Skrivet av Webbredaktionen   
2014-06-04 05:42

Måndagen den 2 juni träffades ett antal representanter från Nyköpings Kommuns turiskontor, handlare i Nyköping och de som är verksamma längs med Kulturstråket i Nyköping.

Kulturstråket-140602

Kulturstråket-140602--flyerDet var Birgit Båvner, Anna Lindell mfl. som bjudit in till informationsfrukost på Hantverksgruppen Sörmland, som ligger längst ned i en av de gamla kulturmärkta bodarna vid Nyköpings Hamn. På frukostmötet visade man en flyer som är en karta över 10 platser som man besöka.

Det diskuterades även bl.a. om hur man kan marknadsföra Kulturstråket, t.ex. i samverkan med turistkontoret och även handlarna i staden.

Ladda ned Kulturstråkets flyer att ta med på promenad längs med Nyköpingsån »

 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 3 av 42
Senaste nytt | Projektledarblogg | Översikt projekt | Vision | Organisation | Arbetsområden | Var med! | Aktiviteter | Media
© NYSAM Alla rättigheter förbehållna | Logga in | Producerat av Anderberg Media